tirsdag 31. mai 2011

Musica - virtuelt korbibliotek

Musica International er en database som har blitt bygget opp gjennom snart tretti år. Her er det registrert omtrent 160000 verker for kor så langt, og du kan søke gjennom databasen direkte på nettet. 28000 komponister er representert med publikasjoner fra 2000 ulike musikkforlag.


En styrke ved Musica er at hvert eneste stykke musikk registreres manuelt, og vurderes i forhold til vanskelighetsgrad. Det betyr at du kan søke etter musikk som passer til nivået på ditt eget kor. I tillegg til detaljert informasjon om musikken, ligger det ofte et utsnitt av notebildet, lydklipp fra innspillinger, tekstuttale og oversettelser. 


Hvis du har litt tid til overs, kan du delta i dugnadsarbeidet med å registrere nye verk i databasen. 


Svært mange musikkforlag samarbeider med Musica, og prosjektet støttes også av en rekke musikkorganisasjoner. Det koster ingenting å bruke databasen, men du kan betale for tilleggstjenester som for eksempel å få tilgang til innspillinger av større verker, eller du kan kjøpe hele databasen på DVD-ROM og ha den lett tilgjengelig på korøvelser. DVD-utgaven oppdateres ofte, siste utgave er fra april 2011. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar