tirsdag 17. mai 2011

Nettsamfunn for sangere

I dag fikk jeg invitasjon til ChoirPlace, et nettsamfunn som ble lansert for noen uker siden, og som er et sosialt nettverk for kor og dirigenter. ChoirPlace beskriver seg selv slik: 
ChoirPlaceChoirPlace is an online community-based center for choir members and vocal music lovers. We aim at being the ultimate place for easily finding information about choirs and vocal groups, for finding and watching videos of choral music that were added by the community members.

Du kan opprette sider med informasjon om koret ditt, du legge inn videoer fra YouTube og Vimeo, og du kan lage en blog for koret.ChoirPlace føyer seg inn i rekken av tilsvarende nettsamfunn. The Real Community, Polifonia.info og Chorales.info er eksempler på andre steder hvor du kan dele informasjon om koret ditt. 


Kommer ChoirPlace til å bli "the ultimate place"? Jeg tror ikke det. Det ville overraske meg. Det er rett og slett for mange steder som konkurrerer om det samme. Her i Norge har så og si hele nasjonen flytta inn på Facebook. Dersom du velger å sette opp ei side for koret ditt på ChoirPlace og unnlater å gjøre det på Facebook, satser du på feil hest. 


Det tar ikke mange minutter å registrere koret ditt på ChoirPlace og andre nettsamfunn. Og jeg anbefaler deg å gjøre det. Kanskje du kan finne nye venner der. Men du kan ikke forvente at det skal skaffe koret større publikum eller nye tenorer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar