onsdag 11. mai 2011

Såpebobler på konsert

Mange komponister har brukt såpebobler som visuell effekt i musikken sin. Det gjelder ikke minst musikk for kor. Steinar Eielsen skreiv til og med et stykke for barnekor med tittelen "Såpebobler" for femten år siden. Det ser skikkelig lekkert ut når det kommer bobler fra koret, så det er forståelig at komponister veit å utnytte den effekten det gir. Men du kan også hive inn noen bobler i musikk som ikke har det notert. Sleng inn noen bobler på et eller annet punkt i konserten, så vil publikum huske det lenge.

Du trenger ikke en egen boblemaskin. Det er alltids noen sangere som har et par takter pause her og der og som kan bruke den fritida til å boble litt.

På bildet ser du damer i Varia Vocalis som synger på en adventkonsert. Førstesopranene har en del takter hvor de ikke synger, de står plassert bak de andre sangerne og blåser såpebobler.

Vær klar over at dersom sangerne ikke veit å begrense seg, og blåser bobler fra a til å gjennom konserten, kan gulvet bli (ja nettopp) såpeglatt. Effekten blir ikke like stilig dersom en sanger går på trynet og brekker et bein.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar