torsdag 23. juni 2011

Beatlab - skap musikk med venner
Beatlab er ytterligere en Flash-basert webapp for å lage musikk. Den har et veldig enkelt grensesnitt hvor du umulig kan rote deg bort. Det er bare å åpne Beatlab og tegne løs i et rutenett, så er du i gang. Har du arbeida med sequencere eller trommemaskiner veit du hva jeg snakker om. 

Som du ser av skjermbildet er det bare fem ulike tempi å velge mellom, fra "slow" til "omg". Du kan justere volumet på de ulike sporene, men ikke variere dynamikken gjennom et enkelt spor. 


Det er skremmende enkelt. I løpet av få sekunder kan du lage en groove som backing du kan improvisere over.  


Et morsomt trekk ved Beatlab er at Facebook-vennene dine, og forsåvidt alle andre, kan bidra til musikken du lager. Med fargekoder i rutenettet kan du se hvem som legger inn nye musikalske elementer der. Brukere kan også laste opp egne lyder som kan brukes av alle andre. Du kan selvsagt lagre skisser og arbeide videre med dem seinere.

Når du har laget noe du er fornøyd med, kan du laste det ned som MP3. 

Jeg oppfordrer sangere til å leke med Audiotool, Beatlab og andre musikalske sandkasser på nettet. Alle kan lære noe av det, og stadig vekk dukker det opp ideer som også kan brukes i praksis. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar