tirsdag 15. mars 2016

Skriv musikk hvorsomhelst

Jeg har i flere år brukt frivareprogrammet MuseScore for å skrive musikk. Det er kompakt og kan installeres på både Windows, Mac og Linux-maskiner. Jeg har en knøttliten bærbar pc som jeg kan ta med meg på reiser, slik at jeg kan sitte på flyplasser og skrive musikk. Imidlertid hender det at jeg ikke har tilgang til min egen datamaskin. Heldigvis finnes det løsninger på det meste.

MuseScore finnes i en portabel versjon - altså et program du kan legge på en minnepinne og ta med deg i lomma. Kan du få lånt en datamaskin der du befinner deg er det bare å plugge inn minnepinnen og kjøre programmet som vanlig. Du kan laste ned den portable versjonen fra https://musescore.org/en/download Eneste skår i gleden er at den bare finnes i Windows-versjon.Får du ikke lånt deg en datamaskin hvor du kan kjøre det portable programmet ditt, finnes det ytterligere en mulighet. rollApp er et nettsted som lar deg kjøre MuseScore (og mange andre programmer) direkte i nettleseren. Basis-kontoen hos rollApp (som er gratis) har riktignok noen begrensninger. Det går ikke an å lagre dokumenter i nettskyene dine. Løsningen på det problemet er å laste opp det du skriver til musescore.com (MuseScore sitt eget nettsted hvor du kan lagre musikk).
En annen ulempe med rollApp er at det ikke støttes avspilling av lyd. Men igjen - så snart du har lagret det på musescore.com, kan du høre det du har skrevet.
Siden rollApp lar deg kjøre MuseScore direkte i en nettleser, betyr det også at det lar seg gjøre å notere musikk på en Chromebook, et nettbrett (helst med BlueTooth-tastatur) eller liknende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar