mandag 7. september 2015

Flat - online notasjon

Det er etterhvert en del å velge mellom av webapplikasjoner for notasjon. En av de jeg har mest tro på er Flat https://flat.io/ som har fått en del nye funksjoner i løpet av den siste tiden.

Flat lar deg samarbeide med andre om å skrive noter på nettet. Applikasjonen er godt tilpasset Google, så hvis du allerede har en gmail-konto, kan du lagre noter i Google disk, samarbeide med andre i dokumentet.

Å skrive noter i Flat er som i de fleste notasjonsprogrammer. Du kan bruke tastatursnarveier for å velge noteverdier og tonehøyder. Når du har vent deg til tastatursnarveiene, går det rimelig kjapt å skrive noter. 

Siden Flat er en webapplikasjon, krever den ikke noe spesielt operativsystem. Du kan notere musikk på en ChromeBook, på nettbrett og mobiltelefoner.

Flat lar deg eksportere musikken i ulike formater: pdf, MIDI, MP3, wav og MusicXML. Foreløpig er det imidlertid ikke mulig å importere data til Flat.  Du kan også importere MIDI og XML (men det er begrenset hva som blir med av formattering foreløpig).Jeg skrev ned noen takter av en koralsats for å teste ut de nye funksjonene i Flat. Klikk på pekeren under så åpner eksempelet seg i nettleseren din.


Det mangler mye før Flat kan bli et førstevalg for å skrive noter. Men av alle de online-notasjonsløsningene jeg har testet, er dette den jeg har mest sans for. Så jeg er spent på hvordan Flat utvikles videre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar