onsdag 22. april 2015

Konfetti på scenen

Jeg dirigerte nylig en liten framføring av popsanger med akkompagnement. Koret var satt sammen av et damekor og et mannskor, til sammen ca. 75 mennesker. Den siste sangen som ble framført ble avslutte med en akkord som lå over mange takter - og som markerte et dynamisk høydepunkt i arrangementet. Da koret satt an akkorden, fyrte tre av sangerne av hver sin konfettikanon, slik at det drysset reflekterende konfetti over både sangere og publikum noen sekunder.

På mange konserter har vi brukt konfetti, og det har uten unntak vært en feiende flott effekt, uansett musikksjanger. Enten det er barokk eller rock på programmet, vil konfetti utløse jubel fra publikum. Effekten kan bli ytterligere forsterket av lyset på podiet.

Det finnes avanserte konfettikanoner som avfyres med elektronisk styring, men slikt utstyr koster mye penger. I nesten alle tilfeller, kan dere like gjerne bruke billige, håndholdte konfettikanoner. Slike konfettikanoner er papprør som skyter en porsjon konfetti fem til seks meter ved hjelp av trykket fra en liten CO2-kapsel som punkteres når en vrir på røret. Noen dilldall-butikker (for eksempel Søstrene Grene) selger slike konfettikanoner for et par tiere stykket.

Jeg anbefaler å velge konfetti som har en reflekterende overflate (som regel merket "metallisk konfetti" eller liknende) og som har en rektangulær form. Rektangelformen gjør at konfettien roterer i lufta og derfor bruker mer tid på å falle enn konfetti som har andre former.

I videoen (fra en konfettileverandør) ser du et eksempel.

1 kommentar:

  1. Beregn antall kilo konfetti ut i fra hvor mye arbeid du har tenkt å legge i opprydning etterpå ;-)

    SvarSlett