mandag 7. oktober 2013

NotateMe - håndskriftnotasjon på telefon og brett


 

Endelig finnes det en applikasjon for telefon og nettbrett som lar meg notere musikk direkte på skjermen. Think Music har i lang tid varslet at de skal lage en slik app for iPad, men de gamle var eldst denne gang.

Neuratron er selskapet bak nyvinningen. Neuratron har vært i bransjen i 20 år, og står bak mange flotte musikkprogrammer fra tidligere, men nå har de sluppet NotateMe - et notasjonsprogram for iOS og Android.

NotateMe er et enkelt notasjonsprogram. Du skriver notene direkte på skjermen, og programmet oversetter håndskriften din til vakre noter. Du kan eksportere notene som MusicXML eller MIDI og du kan synkronisere notene med ei mappe i DropBox. Hvis du deler DropBox-mappa med andre, kan de umiddelbart få tilgang til det du skriver.

Når du begynner å bruke NotateMe, lærer appen seg å gjenkjenne håndskriften din. Det kan ta litt tid å venne seg til å skrive slik at appen forstår alt du tegner på skjermen. Og etterhvert som flere bruker NotateMe vil Neuratron samle inn data for å forbedre appen. Foreløpig er den i såkalt "Public beta", men det betyr også at du får den billig i App Store og Google Play. Billig betyr i dette tilfellet at appen koster under en hundrelapp. Meningen er at prisen skal dobles seinere.

Jeg har lekt med NotateMe noen timer, og har funnet at appen faktisk gjør det den påstår. Det er mange begrensninger - foreløpig kan du bruke et begrenset utvalg taktarter. Jeg har ikke klart å lage opptakter, de eneste taktstreker du har tilgang til så langt er normale, doble og repetisjoner.

Men Neuratron varsler at de skal legge til nye funksjoner snart, blant annet alternativer for å taste inn noter, eksport av noter til pdf, samt utvidelser for legge inn noter ved å skanne eksisterende noter eller lytte til musikk. Neuratron står bak AudioScore og PhotoScore, så dette er teknologi hvor de allerede har den beste kompetanse tilgjengelig.

NotateMe er for meg en musikalsk notatblokk. Jeg kommer til å bruke appen til å notere musikalske ideer som jeg seinere kan arbeide videre med i et annet notasjonsprogram.

Ta en titt på videoen nedenfor, så ser du hvordan NotateMe virker.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar